Meeting Agenda

5 March 2021, 8:30 am to 4:00 pm ACST

Barradug Room, Level 7, Darwin Plaza 41 Smith Street Mall, Darwin

Time	Item		Paper	Time	Lead	Outcome
8.00 am		Tea and Coffee				<u>.</u>
8:30 am	1	Welcome to Country a. Declaration of interests		5 min	Chair	
8:35 am	2	Minutes and action register a. Acceptance of the Minutes b. Actions Arising c. Papers for Noting d. Other Business Items	~	25 min	Chair	Endorsement
9:00 am	3	10-Year Generational Strategy – Update from the Working Group	✓	60 min	GSWG	Update & Advice
10:00 am		Morning Tea		15 min		
10:15 am	4	Family Support ReformFSP Update (NTG)CAFIS Update (AG)	~	30 min	NTG & AG	Update
10:45 am	5	Child protection and youth justice law reform	~	30 min	NTG	Presentation & Discussion
11:15 am	6	Multi Agency Community Child Safety Teams	~	30 min	NTG	Presentation & Discussion
11:45 am		Lunch		45 min		
12:30 pm	7	Ministers Update Minister Moss, Minister Wyatt and Assistant Minister Landry		60 min	All	Update
1.30 pm	8	Performance and Research Update a. ROGS 2021 b. Updated data releases c. Child protection and self- harm research paper		30 min	NTG & Menzies	Presentation & Discussion
2:00 pm	9	School Engagement and Participation	~	30 min	NTG	Presentation & Discussion
2:30 pm		Coffee & Comfort Break		15 min		
2:45 pm	10	Aboriginal Justice Agreement		15 min	NTG	Presentation & Discussion
3:00 pm	11	Closing the Gap Implementation	✓	15 min	NTG	Presentation
3:15 pm	12	Other Business • MJW Briefing	~	30 min	Chair	Discussion
3:45 pm	13	Communique and Actions		15 min	Chair	Endorsement
4:00 pm		Next meeting proposed for 18 May				



Australian Government



Aboriginal Peak Organisations Northern Territory (APO NT) nellignce of the Central and Northern Land Councils and





Version 2021.02.03-1

Papers for Noting

Paper	Lead
Place-based initiative mapping	AG-NIAA
Aboriginal CFC Network Forum Report	NTG -RMO

*Papers will show an asterisk if noted with no discussion

Attendees: 5 March 2021

* Proxy representatives are identified in *italics*

Member	Representatives	Nominal Title	Observers ¹	
Chair	Donna Ah Chee CEO, Central Australian Aboriginal Congress			
Aboriginal Peak	John Paterson	CEO, Aboriginal Medical Services Alliance of the NT	David Cooper (AMSANT)	
Organisations Northern Territory	<i>John Boffa</i> On behalf of Olga Havnen	0		
(APONT)	Georgie Stewart On behalf of Joe Martin-Jard	Central Land Council	Diana Popic (APONT)	
North Australian Aboriginal Justice Agency (NAAJA)	Priscilla Atkins	CEO, NAAJA	Zoe Adams (NAAJA)	
	Deborah Di Natale	CEO, NTCOSS		
NT Council of Social Service (NTCOSS)	Patrick McDonald	COO, Tangentyere Council	Julia Perdevich (NTCOSS) Sarah Holder (NTCOSS)	
	<i>Jane Lloyd</i> On behalf of David Pugh	CEO, Catholic Care		
	Liz Hefren-Webb via Video	Deputy Secretary, Families and Community, Department of Social Services	Greta Doherty (DSS) Tim Crosier (DSS) Nikki Walford (DSS)	
Australian Government	<i>Andy Johnson</i> via Video on behalf of Sam Jeffries	Branch Manager NT Strategy and Policy, National Indigenous Australians Agency	Geoff Radford (DSS) Jessica Musulin (DSS) Maigan Hayward (DSS) Siobhan King (DSS) Letitia Hope (NIAA) Jamie Fox (NIAA) Jess Foote (NIAA) Claire Henderson (NIAA) Katherine Wheen (NIAA) Allison Stewart (NIAA)	
	<i>Karen Weston</i> On behalf of Jodie Ryan	CEO, Department of Education	Cindy Jarvis (CM&C)	
NT Government	Ken Davies	CEO, Department of Territory Families, Housing, and Communities		

 1 In accordance with section 5.14 of the Terms of Reference, observers may attend the Tripartite Forum with the prior agreement of the Chairperson

Version 2021.02.03-1

Secretariat (RMO)	David Ah Toy Elissa Shuey Lorelei Fong Lim	
Generational Strategy Working Group	Jasmine Lyons (APONT) Diana Popic (APONT) Julia Perdevich (NTCOSS) Zoe Adams (NAAJA)	Cindy Jervis (CM&C) Jessica Musulin (DSS) Allison Stewart (NIAA) Elissa Shuey (RMO)

Scheduled Meeting Dates 2021

Meeting Type	Date	Location
Tripartite Forum Meeting	Friday 5 March	Darwin
Tripartite Forum Meeting	Tuesday 18 May	Alice Springs
Tripartite Forum Meeting	Thursday 19 August	Darwin
Tripartite Forum Meeting	Tuesday 16 November	Alice Springs